| Göngyölt hús olaszosan receptHúsételek Hozzávalók: 25 dkg spagetti 4-5 ág petrezselyem 8 vékony szelet sertéscomb 4-5 evőkanál olívaolaj 8 szelet baconszalonna 2 dl tejszín 20 dkg spenót 4 dkg paprikával töltött olajbogyó 30 dkg koktél paradicsom 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál vaj, só, bors Elkészítés: A tésztát a szokott módon kifőzzük, majd leszűrjük és lecsöpögtetjük. A hússzeleteket laposabbra verjük, és mindegyikre 1-1 szelet baconszalonnát fektetünk. A lecsipegetett petrezselyem levelekkel kirakjuk, felgörgetjük, és fogvájóval megtűzzük. Forró olajon a tekercseket többször megforgatva 5 percig sütjük. Sóval borssal ízesítjük, 3 dl vízzel és a tejszínnel felöntjük, majd felforraljuk. Kb. 3 perc alatt besűrűsödik. A spenótot csíkokra vágjuk, az olajbogyót felszeleteljük. A koktélparadicsomot félbevágjuk. A vajat nagyobb serpenyőben felhevítjük. Beleszórjuk a zúzott fokhagymát, a paradicsomot és az olívabogyót, majd 2 percig pirítjuk. Beletesszük a spenótot, megfonnyasszuk, és a spagettivel összemelegítjük. A göngyölt hússal tálaljuk. Spenótlevelekkel díszítjük. A receptet beküldte: Polli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |