Tutireceptek.hu fejléc

Sült csirke selymes gombaraguval recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 fej hagyma
8 evőkanál olaj

bors
1 konyhakész csirke (kb. 1,2 kg)
1/2-1 teáskanál cayenne bors
2 teáskanál csemege pirospaprika
50 dkg vegyes gomba
2,5 dkg vaj
2 púpos evőkanál liszt
3-4 evőkanál száraz sherry
3 dl tejszín
1 dl zöldségalaplé
1 csokor petrezselyem
pici cukor
1-2 teáskanál sötét balzsamecet

Elkészítés:
A hagymákat megpucolunk, hármat durvára kockázunk, 2 evőkanál olajon megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük.

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A hagymakeveréket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval lezárjuk.

Sót, borsot, cayenne borsot, paprikát és 4 evőkanál olajat elkeverünk. A csirkét ezzel egyenletesen minden oldalán bekenjük. Zsíradékkal megkent tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben (villany 200 C, légkeveréses 175 C, gáz: 3-as fokozat) kb. 1,5 óra latt készre sütjük.

A maradék 1 hagymát finom kockákra vágunk. A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kisebb darabokra vágjuk tetszés szerint. 2 evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítünk. A gombákat két részletben, megforgatva 4-5 perc alatt megbarnítjuk. Az összes gombát a serpenyőbe tesszük, vajat adunk hozzá, amit megolvasztunk. A hagymakocákat hozzáadjuk, kevés ideig együtt sütjük, sóval, borssal ízesítjük. A gombákat liszttel meghintjük, majd az olajban megbarnatjuk. Sherryvel, tejszínnel és az alaplével felöntjük, felfőzzük, és keverés mellett kb. 2 percig főzzük.

A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket a szárról lecsipkedjük és feldaraboljuk. A petrezselymet a gombaraguba keverjük, sóval, borssal, pici cukorral és kevés ecettel ízesítjük.

A csirkét a sütőből kivéve darabokra szedjük, és a raguval együtt tányérokra helyezzük. Petrezselymes főtt krumpli, krokett kitűnően illik hozzá köretnek.


A receptet beküldte: Sirály


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Csirke » Tahiti csirkemell » Csabai csirkecomb » Gombás csirkeszárny
» Csirke grill » Dióban sült csirkecomb » Vörösboros csirkeragu » Saláta csirkemájjal
» Ropogós csirkemellcsíkok » Tepsis csirkefalatok » Nyári csirkeleves babbal » Sajtos batyus csirke
» Római tálban sült csirke » Petrezselymes hagyma » Csirkés Cézár-saláta II. » 40 fokhagymás csirke


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.