| Sült csirke selymes gombaraguval receptHúsételek Hozzávalók: 4 fej hagyma 8 evőkanál olaj só bors 1 konyhakész csirke (kb. 1,2 kg) 1/2-1 teáskanál cayenne bors 2 teáskanál csemege pirospaprika 50 dkg vegyes gomba 2,5 dkg vaj 2 púpos evőkanál liszt 3-4 evőkanál száraz sherry 3 dl tejszín 1 dl zöldségalaplé 1 csokor petrezselyem pici cukor 1-2 teáskanál sötét balzsamecet Elkészítés: A hagymákat megpucolunk, hármat durvára kockázunk, 2 evőkanál olajon megpároljuk, sóval, borssal fűszerezzük. A csirkét megmossuk, szárazra töröljük. A hagymakeveréket a csirke hasüregébe töltjük. A nyílást hústűvel vagy fogpiszkálóval lezárjuk. Sót, borsot, cayenne borsot, paprikát és 4 evőkanál olajat elkeverünk. A csirkét ezzel egyenletesen minden oldalán bekenjük. Zsíradékkal megkent tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben (villany 200 C, légkeveréses 175 C, gáz: 3-as fokozat) kb. 1,5 óra latt készre sütjük. A maradék 1 hagymát finom kockákra vágunk. A gombákat megtisztítjuk, a nagyobbakat kisebb darabokra vágjuk tetszés szerint. 2 evőkanál olajat egy nagyobb serpenyőben felhevítünk. A gombákat két részletben, megforgatva 4-5 perc alatt megbarnítjuk. Az összes gombát a serpenyőbe tesszük, vajat adunk hozzá, amit megolvasztunk. A hagymakocákat hozzáadjuk, kevés ideig együtt sütjük, sóval, borssal ízesítjük. A gombákat liszttel meghintjük, majd az olajban megbarnatjuk. Sherryvel, tejszínnel és az alaplével felöntjük, felfőzzük, és keverés mellett kb. 2 percig főzzük. A petrezselymet megmossuk, szárazra töröljük, a leveleket a szárról lecsipkedjük és feldaraboljuk. A petrezselymet a gombaraguba keverjük, sóval, borssal, pici cukorral és kevés ecettel ízesítjük. A csirkét a sütőből kivéve darabokra szedjük, és a raguval együtt tányérokra helyezzük. Petrezselymes főtt krumpli, krokett kitűnően illik hozzá köretnek. A receptet beküldte: Sirály Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |