| Sült csirke őszi gyümölcságyon receptHúsételek Hozzávalók: 4 egész csirkecomb (vagy 2 csirkemell) 3 evőkanál olaj 2 gerezd fokhagyma 1 evőkanál bazsalikom só bors 80 dkg magbaváló szilva (kompót is lehet) 2 db birsalma vagy alma Elkészítés: A húsdarabokat jól megmosom, majd a vizet leitatom. A fokhagymát átpréselem, lassan hozzácsurgatok 2 evőkanál olajat, 2 evőkanál melegvizet, majd a fűszereket is belekeverem. Ebben a páclében átforgatom a csirkét, majd félreteszem. Egy tűzálló tepsit 3 evőkanál olajjal kikenek, belefektetem a csirkét, majd a gyümölcsöket is. Ha friss gyümölcsből készítem, nem szükséges vizet adnom hozzá, ha kompótból, akkor 1 pohárnyit öntök hozzá, majd lefóliázva forró sütőbe tolom, és kb. 45 perc alatt megsütöm. Az utolsó 5 percben levehető a fólia, hogy szép piros-ropogósra süljön a hús. Tanácsok: Zöldségekkel is szoktam készíteni (sárgarépa, zellergumó, burgonya, hagyma). Kockákra vágom a zöldségeket, picit sózom, és zöldfűszerrel(petrezselyem, zellerzöld, kapor - amit a csalad szeret) fűszerezem. Mindkét esetben (gyümölcs, zöldség) párolt rizs vagy burgonyapüré adható mellé. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |