| Stefánia vagdalt (amc recept) receptHúsételek Hozzávalók: 6 személyre: 25 dkg darált marhahús 25 dkg darált sertéshús 2 zsemle 5 tojás 2 evõkanál zsemlemorzsa 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma 1 evõkanál vágott petrezselyem, só, törött bors, majoránna 1 evõkanálnyi olaj Elkészítés: A sütõt 200 fokra (közepes láng) elõmelegítjük. A darált húst az AMC-keverõtálba tesszük. A zsemléket vízbe áztatjuk. Ha megduzzadtak, kinyomkodjuk, és a húshoz adjuk. Két nyers tojást is beleteszünk a tálba, majd a fûszereket rászórjuk. A hagymát nagyon finomra összevágjuk. A 16 cm átmérõjû AMC-dényt közepes melegre felmelegítjük, és a hagymát üvegesre pirítjuk benne. Hozzáadjuk a húst. Az egészet addig gyúrjuk, amíg egynemû masszát nem kapunk. A megmaradt tojásokat keményre fõzzük, még melegen meghámozzuk, és két végükbõl annyit vágunk le, hogy a tojások rúdszerûen összeilleszthetõk legyenek. Deszkán hosszúkás téglalapot formázunk a húsmasszából, amelynek közepére hosszában mélyedést nyomunk, ebbe szorosan egymás mellé fektetjük a kemény tojásokat. A hús széleit és végeit ráhajtjuk a tojásokra, hogy az teljesen elfedje. A zsemlemorzsát rászórjuk a húsra, kicsit rá is nyomkodjuk, majd egy húslapát segítségével óvatosan ráfektetjük egy kevés olajjal kikent ovális AMC-sütõtálra. A hús tetejét és oldalát olajjal bekenjük, majd az elõmelegített sütõbe tolva 50 percig sütjük. 10 percig pihentetjük, csak ezután szeleteljük föl. Köret- és italajánlat: Bármilyen burgonya- vagy zöldségköret és sör vagy félszáraz fehér bor illik hozzá. kcal/kJ 706/2965 fehérje/zsír 37 g/71 g szénhidrát 11 g A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |