| Mozzarella sült paradicsommal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 4 érett, de kemény húsú, nagyobb paradicsom 4 nagy mozzarella golyó só őrölt bors A fűszeres öntethez: 1 dl olívaolaj 1 kis csokor petrezselyem 2 gerezd nagyobb fokhagyma 1 kiskanál szárított bazsalikom Elkészítés: A paradicsomokat alaposan megmossuk, leszárítjuk, majd fél centi vastag szeletekre vágjuk. a mozzarellagolyókról leöntjük a levet, lecsepegtetjük, és a golyókat szintén fél centi vastag szeletekre vágjuk. Ezután a paradicsom- és a mozzarellaszeleteket kicsit egymásra fektetve a raklettsütő tálkáiba sorakoztatjuk, majd sózzuk, borsozzuk, és a felfűtőtt raklettsütőben 12-15 perc alatt kicsit pirosra sütjük. Amíg sül, elkészítjük a fűszeres öntetet. Az öntethez az olívaolajat az apróra vágott petrezselyemmel, a zúzott fokhagymával, szárított bazsalikommal elkeverjük. Ha megsült a paradicsomos mozzarella, meglocsoljuk a fűszeres olívaolajjal, és forrón tálaljuk. Frissen sült házi kenyeret vagy stanglit kínálunk hozzá, de pirítós kenyérre tálalva is nagyon finom. A receptet Senyke küldte. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |