| Zöldségrakottas darált hússal receptZöldséges ételek Hozzávalók: 35 dkg darált marhahús, 3 dl marhahúsleves, 3 dl tej, 1,5 dl natúr joghurt, 4 közepes cukkíni, 2 paradicsom, 1 fej hagyma, 1 tojássárgája, 4 evőkanál parmezán sajt, 2 evőkanál étkezési keményítő, 1 evőkanál liszt, 1 evőkanál sűrített paradicsom, 1 kávéskanál szárított zöldfűszer, só, bors. Elkészítés: Melegítsd elő a sütőt 180 fokra. Pirítsd meg a darált húst és a finomra vágott hagymát egy nagyobb edényben. Add hozzá a fűszert, a lisztet, a húslét, a paradicsomsűrítményt, és dolgozd jól össze. Sózd, borsozd, majd közepes hőfokon, körülbelül 30 perc alatt párold készre. Simítsd a tepsibe a masszát, és rétegezz rá egy-egy sor paradicsom- és cukkínikarikát. Keverd el egy kevés tejben - lehetőleg sovány tej legyen - a keményítőt. A többi tejet forrald fel, majd öntsd hozzá a keményítős tejet, és kevergetés mellett pár perc alatt sűrítsd be. Vedd le a tűzről, és dolgozd bele a joghurtot és a tojássárgáját, majd erőteljesen ízesítsd. A mártást öntsd rá a cukkínirétegre. Hintsd meg reszelt parmezánnal, és told a sütőbe 30 percre. A receptet beküldte: CILUSKA Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |