Tutireceptek.hu fejléc

Spenótós hústekercs recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
6-8 személyre
2 sertéslapocka
(darabonként 50 dkg)
40 dkg. leveles spenót
1 teáskanál mustármag
1 teáskanál köménymag
2 teáskanál szecsuáni bors
frissen őrölt bors


díszítéshez: koktél paradicsom

Elkészítés:
Vágd be a lapockákat a hús erezetének megfelelően, hosszában , kb. egy centiméter mélyen. A felvágott húst hajtsd szét, klopfold laposra, ha szükséges, és tedd félre.
Törd össze egy mozsárban a mustármagot, a köményt és a szecsuáni borsot, majd kend be vele egyeneletesen a húsok mindkét oldalát.
A spenótot tedd kevés forró vízbe, hagyd összeesni, majd hideg vízzel mosd le, és jól nyomkodd ki.
Sózd, borsozd.
A húsokon oszlasd szét a spenótot, majd tekered fel, és hústűvel tűzd össze őket.
Lassú tűzön grillezd meg, koktélparadicsommal díszítve tálald.


A receptet beküldte: Ne add fel


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Spenótos risotto » Bíborcsiga hústekercse » Spenótos pulykafasírt » Spenótos sajtos nokedli
» Spenótos sajtos metélt » Spenótos csicserikrémleves » Különleges hústekercs » Spenótos-túrós wrap
» Sajtos-sonkás hústekercs » Spenótos-csirkés penne » Spenótos-tonhalas spagetti » Spenótos-sajtos batyu
» Spenótos-gombás tészta » Spenótos-sonkás nokedli » Debreceni hústekercs » Spenotos krumpli


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.