Tutireceptek.hu fejléc

Spenótos-kecskesajtos csirkemell recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 db csirkemellfilé
30 dkg friss spenót
10 dkg friss kecskesajt
5 vékony szelet pármai sonka
1 gerezd fokhagyma
olívaolaj
2 dkg vaj
oregánó
bazsalikom
cayenne bors

bors

Elkészítés:
A csirkemelleket hosszában félbevágjuk, majd bedörzsöljük őket az oregánóval, a bazsalikommal, a cayenne borssal és a sóval. Hűtőbe rakjuk kb. 1 órára. A spenótleveleket alaposan megmossuk, a szárakat letördeljük róla. Forrásban lévő vízbe dobjuk, majd mikor megfőtt, leszűrjük. Mikor kihűlt, apróra vágjuk, vagy turmixgépben összeturmixoljuk. Serpenyőben olívaolajat hevítünk, az apróra vágott fokhagymát megfuttatjuk, rádobjuk az a spenótot, megsózzuk, borsozzuk, majd kb. 2 percig pirítjuk. A csirkemellekre felhevített serpenyőben kérget sütünk kb. 1 perc alatt, majd egy kivajazott hőálló tálba rakjuk. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A pármai sonkát rárakjuk a húsra, majd a spenótot rétegezünk a tetejére. A kecskesajtot ráreszeljük, és kb. 20 perc alatt készre sütjük. Párolt basmati rizs illik hozzá,


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Hagymás-túrós csirkemell » Édes csirkemell » Füstölt sajtos csirkemell » Rakott csirkemell gombával
» Kapros-túrós csirkemell » Currys csirkemell » Fűszervajas csirkemell » Karfiolos csirkemell
» Kelkáposztás csirkemell » Csirkemell sajtmártással » Gombás rakott csirkemell » Csirkemell citrommártásban
» Csirkemellsonka » Bacon-ös rakott csirkemell » Sonkás pórés csirkemell » Pestós csirkemell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.