| Spárga krémmártásban sonkás palacsintával receptHúsételek Hozzávalók: Hozzávalók 1 kg szólóspárga, fél citrom, 1-1 kiskanál só és cukor, a mártáshoz: 12,5 dkg natúr tejszínes krémsajt, 4 evőkanál tejföl (20%-os), 1 evőkanál liszt, 1 mokkáskanál só, fél citrom leve, a körethez: 8 hagyományos módon sütött, sós palacsinta, 8 szelet gépsonka, a díszítéshez: kapor Elkészítés: A spárgát megtisztítjuk, megmossuk, majd 8-10 szálat a fejénél összefogunk és egyforma hosszúságúra vágunk. Vékony zsineggel összekötve csinos kis kötegekké rendezzük. Közben lábasban vizet forralunk, a citromot beledobjuk, sóval és cukorral ízesítjük. A spárgát belerakjuk, majd a lángot mérsékelve, 12-15 perc alatt (a szálak vastagságától függően) félpuhára főzzük. Ha kész, szűrőkanállal óvatosan jeges vízbe szedjük. Megvárjuk, amíg kihűl, leszűrjük, lecsepegtetjük. A mártáshoz a krémsajtot a tejföl felével kis lángon, kevergetve fölmelegítjük. A lisztből és a maradék tejfölből habarást készítünk, a krémsajtos masszát ezzel sűrítjük. Megsózzuk és a citromlével ízesítjük; ha túl sűrű lenne, egy kevés vízzel hígítjuk. A palacsintákra egy-egy szelet sonkát fektetünk és jó szorosan föltekerjük, végül kicsit ferdén, ujjnyi vastag szeletekre vágjuk, megmelegítjük. A spárgákat, miután a zsineget leoldottuk róluk, szintén megmelegítjük, tálra rakjuk. A forró mártással leöntjük és a sonkás palacsintával körítjük. Tetejét kaporlevéllel díszítjük. Tanácsok: jo étvágyat Elkészítési idő: 40 perc Kalóriatartalom: nagy kcal Szénhidráttartalom: nagy gramm Zsírtartalom: 30% gramm A receptet beküldte: shold Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |