| Virslis-sonkás kifli receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 3 dl tej 1 kávéskanál kristálycukor 5 dkg élesztő 50 dkg liszt 1 kávéskanál só 17 dkg sütőmargarin pizzakrém 12 virsli 12 szelet sonka 1 tojás a lekenéshez reszelt sajt a tetejére Elkészítés: A langyos tejbe beletesszük a cukrot és az élesztőt, felfuttatjuk. A lisztet a sóval összeforgatjuk, hozzáadjuk a tejes élesztőt és az olvasztott margarint. Jól bedagasztjuk, és kb. 50 percig kelesztjük. A tésztából 3-4 kis cipót formálunk, és kerek lapokká nyújtjuk, majd mindegyiket 8-8 cikkre vágjuk. Megkenjük pizzakrémmel, beletekerjük a virslit vagy a sonkát. Margarinnal kikent tepsire rakjuk. Tetejüket lekenjük a tojással, és reszelt sajttal szórjuk meg. Előmelegített sütőben, közepes lángon (légkeveréses sütőben 170 fok) kb. 20 percig sütjük. Tanácsok: A kiflik belsejébe még szendvicssajtot is érdemes rakni, és úgy feltekerni, mert krémesebbé és ízletesebbé teszi. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |