Tutireceptek.hu fejléc

Sóskapuding (édes sóskafőzelék) recept

Kategória:
 Főzelékek

Hozzávalók:
Személyenként

1/2 kg sóska,
1 tojás (ha kicsik akkor kettő),
2-2.5 dl tej,
olaj,
cukor,
só,
1/2 csomag vaníliás pudingpor (vagy liszt).

Elkészítés:
Egy kevés forró olajra öntöm a megmosott lecsöpögtetett sóskát.
Ha nagyok a levelek, akkor levágom a szárát.
Kicsit megsózom (mokkáskanálnyi) és megcukrozom, kb. 2-3 evőkanállal, ízlés szerint.
Addig dinsztelem míg szép krémes állaga nem lesz. A tojás sárgáját elkeverem egy kicsi cukorral és fél csomag pudingporral.
Ezt felöntöm tejjel, csomó mentesen elkeverem, majd a sóskakrémhez öntöm és sűrűre főzöm.
Ha elzártam a lángot hozzákeverem a tojás felvert habját.
Frissen jó fogyasztani.
A hab hozzá adása után már nem jó melegíteni. Ízlés szerint lehet hússal, bármilyen feltéttel tálalni, gyerekeknek kockára vágott parizerrel vagy virslivel is lehet tálalni.
Nagyon szeretik.


A receptet beküldte: badonyimariaeva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Az én sóskafőzelékem » Hagyományos babfőzelék » Cukkinifőzelék » Magyaros zöldbab főzelék
» Endívia főzelék » Főzelék kínai kelből » Vörös káposzta almával » Spenót
» Zabpelyhes spenót » Karfiolfőzelék » Céklafőzelék csirkemellel » Szalonnás Zöldborsófőzelék
» Mindenfélés főzelék » Rebarbara mártás » Kapormártás főtt húsokhoz » Vajbabfőzelék burgonyával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.