| Cukkinifőzelék receptFőzelékek Hozzávalók: nagyobb cukkini vöröshagyma olaj só bors kevés liszt tej őrölt paprika Elkészítés: Az úgynevezett tölteni való (már érettebb) cukkinit meghámozzuk, kettévágjuk és kanállal kiszedjük a magházát a magokkal. Tökgyalun legyaluljuk (vagy nagy lyukú reszelőn lereszeljük). Apróra vágjuk a vöröshagymát, s kevés olajon sóval megpároljuk, majd hozzáadjuk a gyalult cukkinit, megborsozzuk, és többször megkeverve puhára (de ne pépesre) pároljuk. Hintsük meg kevés liszttel, engedjük fel tejjel, ízesítsük őrölt pirospaprikával. Jól forraljuk össze (keverés mellett). Tanácsok: Tej helyett használhatunk joghurtot, pirospaprika helyett kaprot. Ekkor egy savanykásabb változatot kapunk. Az ételtársításra figyelő étkezésnél (és a 90 naposnál) például tokánnyal, pörkölttel, natúrszelettel, húspogácsával vagy egyéb húsféleséggel kitűnő húsnapi étel. A felhasznált lisztmennyiség nem több, mint amennyi egy szelet kenyérben van, ezért még megfelel a „játékszabályoknak”. A receptet beküldte: Bányai Gyöngyi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |