| Olasz paradicsommártás receptHúsételek Hozzávalók: 3 evőkanál olaj, 1 hagyma, 15 dkg darált hús, 1 sárgarépa, 1 zellergumó, 2 csomag hámozott paradicsomkonzerv, vagy 2 doboz paradicsompüré, (ízlés szerint) só, őrölt bors, 1 babérlevél Elkészítés: Az olajon, erős tűzön megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáadjuk a megreszelt zöldségeket, és azokkal tovább pirítjuk. Ha már szép sárga színük van, közé keverjük a darált húst, és további öt percig pirítjuk. Végül beleadjuk a paradicsompürét, a fűszereket és még egyszer annyi vizet, mint amennyi az eddigi hozzávalók mennyisége. Lefedve, lassú tűzön 1-2 órán át főzzük. Ha vizet elfőné, pótoljuk. A belevalónak teljesen szét kell főni, krémmé kell puhulni. Az olasz paradicsommártást lehet hús nélkül, esetleg apróra vágott sonkával, vagy sonkával meg gombával készíteni. Tanácsok: Általában dupla, illetve tripla adagot készítek, és a felét lefagyasztom, így legközelebb csak tésztát főzök, és kiengedem a szószt. A receptet beküldte: kiss67 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |