| Sörös felsál receptHúsételek Hozzávalók: 60 dkg felsál egy darabban, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 2 dl barna sör, 1 dl citromlé, 1 teáskanál csípõs mustár, 1-1 mokkáskanál õrölt koriander és õrölt gyömbér, ízlés szerint só és törött fekete bors. Elkészítés: A tömör húsdarabot megmosom, leszárítom, majd sóval, törött borssal és a többi fûszerrel bedörzsölve a felhevített olajon minden oldalán körbesütöm. Melléteszem a megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát, ráreszelem a citrom sárga héját (csak a sárga héját, mert az alatta lévõ fehér rész keserû!), és aláöntök 1,5 dl vizet meg a sört. Fedõ alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Elfõtt levét apránként, 2-3 evõkanál forró vízzel pótolom. Ha már egészen megpuhult, levébõl kiveszem, és legalább 20 percig hagyom pihenni. Közben elkészítem a mártást. Turmixgépbe öntöm a hagymás pecsenyelevet, beleöntöm a citrom kicsavart és átszûrt levét, a mustárt és 0,5 dl vizet, majd turmixolom. Ezután a serpenyõbe visszaöntöm és felforralom. A húst rostjaira merõlegesen felszeletelem, belerakom a mártásba, és még egyszer összeforralom. Zsemlegombóccal vagy burgonyagombóccal, esetleg sós vízben fõtt spagettivel vagy makarónival kínálom. A receptet beküldte: elvira1 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |