Tutireceptek.hu fejléc

Sörös felsál recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
60 dkg felsál egy darabban, 1 nagy fej vöröshagyma, 4 evõkanál olaj, 2 dl barna sör, 1 dl citromlé, 1 teáskanál csípõs mustár, 1-1 mokkáskanál õrölt koriander és õrölt gyömbér, ízlés szerint só és törött fekete bors.

Elkészítés:
A tömör húsdarabot megmosom, leszárítom, majd sóval, törött borssal és a többi fûszerrel bedörzsölve a felhevített olajon minden oldalán körbesütöm. Melléteszem a megtisztított, karikákra vágott vöröshagymát, ráreszelem a citrom sárga héját (csak a sárga héját, mert az alatta lévõ fehér rész keserû!), és aláöntök 1,5 dl vizet meg a sört. Fedõ alatt, a hús gyakori forgatásával puhára párolom. Elfõtt levét apránként, 2-3 evõkanál forró vízzel pótolom. Ha már egészen megpuhult, levébõl kiveszem, és legalább 20 percig hagyom pihenni. Közben elkészítem a mártást. Turmixgépbe öntöm a hagymás pecsenyelevet, beleöntöm a citrom kicsavart és átszûrt levét, a mustárt és 0,5 dl vizet, majd turmixolom. Ezután a serpenyõbe visszaöntöm és felforralom. A húst rostjaira merõlegesen felszeletelem, belerakom a mártásba, és még egyszer összeforralom. Zsemlegombóccal vagy burgonyagombóccal, esetleg sós vízben fõtt spagettivel vagy makarónival kínálom.


A receptet beküldte: elvira1


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sörös karaj » Marhafelsál töltve » Kesudiós-sörös kacsa » Sörös-tepertős pogácsa
» Sörösdobozon sült csirke » Sörös sajtleves » Sörös mézben sült csülök » Fűszeres marhafelsál
» Tűzdelt felsál » Sörös sonkatekercs » Sörös csirkeszárny » Barnasörös csirkeragu
» Sörös marha vagy disznó » Narancsos marhafelsál » Csülök sörös bundában » Sörös muffin


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.