| Sonkasaláta pennével receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 220 g penne (tollhegytészta) 220 g tejföl 150 g majonéz 1 mokkáskanál só frissen őrölt fekete bors 2 kávéskanál dijoni mustár 2 kávéskanál finomra vágott friss tárkony 1 avokádó, félbevágva, kimagozva, meghámozva és kis kockákra vágva 340 g füstölt sonka, vastagra szeletelve, majd kis kockákra vágva 220 g paradicsom, apróra vágva 60 g pisztácia, héja nélkül 220 g zsenge parajlevél, megtisztítva és megmosva Elkészítés: Főzzük ki a pennét. Közben egy nagy tálban dolgozzuk össze a tejfölt és a majonézt, sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá a mustárt és a finomra vágott tárkonyt. Hideg víz alatt öblítsük le a kifőtt tésztát és jól csepegtessük le, majd forgassuk bele alaposan az öntetbe, és hagyjuk állni 30 percig. Utána óvatosan keverjük bele az avokádót, a sonkát, a paradicsomot és a pisztáciát. Egy tálalóedényt vagy 4 kis tálat béleljünk ki parajlevelekkel. Halmozzuk rá a tésztás keveréket, és meleg ciabattával, vagy más olasz kenyérrel tálaljuk. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |