Tutireceptek.hu fejléc

Sonkasaláta pennével recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
220 g penne (tollhegytészta)
220 g tejföl
150 g majonéz
1 mokkáskanál só
frissen őrölt fekete bors
2 kávéskanál dijoni mustár
2 kávéskanál finomra vágott friss tárkony
1 avokádó, félbevágva, kimagozva, meghámozva és kis kockákra vágva
340 g füstölt sonka, vastagra szeletelve, majd kis kockákra vágva
220 g paradicsom, apróra vágva
60 g pisztácia, héja nélkül
220 g zsenge parajlevél, megtisztítva és megmosva

Elkészítés:
Főzzük ki a pennét. Közben egy nagy tálban dolgozzuk össze a tejfölt és a majonézt, sózzuk, borsozzuk meg, adjuk hozzá a mustárt és a finomra vágott tárkonyt. Hideg víz alatt öblítsük le a kifőtt tésztát és jól csepegtessük le, majd forgassuk bele alaposan az öntetbe, és hagyjuk állni 30 percig.

Utána óvatosan keverjük bele az avokádót, a sonkát, a paradicsomot és a pisztáciát. Egy tálalóedényt vagy 4 kis tálat béleljünk ki parajlevelekkel. Halmozzuk rá a tésztás keveréket, és meleg ciabattával, vagy más olasz kenyérrel tálaljuk.


A receptet beküldte: TyBoR


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns sonkasaláta » Gombás sonkasaláta » Hagymás sonkasaláta » Krémsajtos csirke pennével
» Diós almás sonkasaláta » Tavaszi sonkasaláta » Rókagombás sonkasaláta » Oroszos hússaláta
» Karalábé saláta » Olívaolajos fokhagyma » Csirkés, zöldséges saláta » Rizssaláta Vivien módra
» Almás reteksaláta » Joghurt öntet » Suzette öntet » Majonézes babsaláta


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.