| Olívaolajos fokhagyma receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 5 nagy fej fokhagyma 8-10 szem fekete bors 1 ágacska rozmaring kb. 2 dl extra szűz olívaolaj 1 kiskanál só Elkészítés: A fokhagymát gerezdekre bontjuk és egy pillanatra forrásban lévő sós vízbe tesszük. Leszűrjük, héját lehúzzuk és a megtisztított gerezdeket kis üvegekbe rakjuk. Közéteszünk néhány szem fekete borsot, egy ágacska rozmaringot, és kevés sót szórunk bele. Az üvegeket olívaolajjal felöntjük, majd gondosan lezárjuk. 1-2 hét alatt hűvös helyen jól összeérik. Tanácsok: Sültek, sajtok mellé fogyaszthatjuk, pirítós kenyérrel kínálhatjuk, a fokhagymás olívaolajat pedig saláták készítéséhez használhatjuk fel. A receptet beküldte: vereskati Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |