Tutireceptek.hu fejléc

Hagymás sonkasaláta recept

Kategória:
 Saláták, öntetek

Hozzávalók:
30 dkg fõtt füstölt sonka vagy tarja, 25 dkg savanyú káposzta, 2 fej lilahagyma, 2 dl majonéz, fél dl száraz fehérbor, 1 dl tejföl, kevés cukor, törött fekete bors

Elkészítés:
A fõtt sonkát nagyon vékony metéltre vágjuk. A savanyú káposztát átmossuk, lecsöpögtetjük, és apróra vágjuk. A lila hagymát megtisztítjuk, vékony karikákra vágva jól megsózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Közben a majonézt elkeverjük a fehérborral, a tejföllel, a cukorral, a törött borssal; ebbe a mártásba tesszük a sonkát, a savanyú káposztát és a gyengén kicsavart hagymát. (Aki szereti a sósabb ízeket, ne csavarja ki a hagymát.) A salátát jól összekeverjük, és lefedve néhány órán át érleljük.

Elkészítési idő: 30 perc

A receptet beküldte: elvira1

Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Medvehagymás pogácsa II. » Hagymás csülök » Hagymás csirkecomb » Lilahagymás pogácsa 2.
» Fokhagymás csirkemáj » Fokhagymás-gombás spagetti » Hagymás burgonya » Hagymás paprikás zsemle
» Hagymás mustáros tarja » Gombás sonkasaláta » Sonkás-hagymás lepény » Erdélyi hagymás csülök
» Fokhagymás tarja » Újhagymás tonhal pogácsa » Fokhagymás halfilé » Hagymás kukoricapuffancs


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.