Tutireceptek.hu fejléc

Gombás szelet sajttal recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 nagyobb, vékony szelet sertéscom vagy karaj
4 szelet sajt
20 dkg gomba
1 kisebb fej hagyma
kb.4 ek.vaj
öröltbors, só

Elkészítés:
A hússzeleteket kissé kiveregetjük és megsózzuk. Mind a négyre teszünk egy-egy szelet sajtot. Egy evőkanál vajon megfonnyasztjuk az apróra vágott hagymát, majd ráteszünk kb.15 dkg összevagdalt gombát és megpároljuk.A keveréket elosztjuk a hússzeleteken és megborsozzuk. A hússzeleteket kettéhajtjuk és fogpiszkálóval összetűzzük. A maradék vajon mind a két oldalukat hirtelen megpirítjuk.Mellétesszük a maradék gombát, és fedő alatt puhára pároljuk.

Tanácsok:
Sertéshús helyett nyugodtan csinálhatjuk pulykafelsőcomb filéből, de én már készítettem csirkemell filével is.Krumplipürét készítek hozzá és almakompótot.


A receptet beküldte: siti


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombás húsgombóc » Cukkinis-gombás tészta » Gombás rakott karaj » Gombás rakott csirkemell
» Gombás tekercsek » Böbe féle puncsos szelet » Ibolya szelet » Bociszelet
» Mimóza szelet » Meggyes kekszes szelet » Tejfeles gombás húsi » Fűszeres karaj szeletek
» Szőlős szeletek » Ildi féle Gumi szelet » Gombás töltött káposzta » Bástyaszeletek


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.