| Sonkás rizzsel töltött sertéstekercs gombamártással receptHúsételek Hozzávalók: A sertéstekercshez 1.2 kg sertés rövidkaraj (kicsontozva, szeletelve) 12 szelet bacon 2 gerezd fokhagyma 2 db tojássárgája 1 közepes fej vöröshagyma (apróra vágva) 12 dkg rizs (főtt) 10 dkg gépsonka 1 csokor petrezselyem (apróra vágva) 6 dkg vaj só ízlés szerint bors ízlés szerint flekken fűszerkeverék ízlés szerint A gombamártáshoz 400 g csiperkegomba (konzerv, szeletelt) 1 kis fej vöröshagyma 1.5 ek napraforgó olaj só ízlés szerint bors ízlés szerint kakukkfű ízlés szerint 2 csapott ek finomliszt 2 dl főzőtejszín Elkészítés: A húst kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a sertésfűszerrel. A hagymát, fokhagymát apró kockára vágjuk, és 2 dkg vajon üvegesre pároljuk. A maradék vajat habosra keverjük a tojássárgájával, majd a kihűlt, párolt hagymával összekeverjük. A főtt rizst összekeverjük a kis kockákra vágott gépsonkával, petrezselyemzölddel és a hagymás, vajas masszával. Ezzel megtöltjük a hússzeleteket, feltekerjük, és baconszelettel betekerjük. Ha kell, fogpiszkálóval megtűzhetjük. Jénaiba sorban egymás mellé tesszük a hústekercseket. A megmaradt zsiradékot ráöntjük a húsra. Alufóliával letakarva, előmelegített sütőben 40 percig sütjük, majd a fóliát levesszük, és pirosra sütjük. Ekkor megfordítjuk, és a másik oldalát is pirosra sütjük. A gombaszószhoz pici olajon megpároljuk a kis kockára vágott hagymát, hozzákeverjük a leszűrt, felszeletelt gombát. Sózzuk, borsozzuk, és kakukkfűvel megszórjuk. Kevés pirítás után 1- 2 ek liszttel megszórjuk, összekeverjük, felöntjük a tejszínnel, és jól kiforraljuk. A receptet beküldte: Fanoli Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |