| Sonkás salátatál receptSaláták, öntetek Hozzávalók: 15 dkg gépsonka, 20 dkg gomolyatúró, 20 dkg kígyóuborka, 1 csomag retek, 1 csomag újhagyma, 1 fej saláta, 15 dkg paradicsom, só, fél dl olivaolaj, két evőkanál borecet. Elkészítés: Az uborkát,a retket,a hagymát vékony szeletekre vágjuk. Enyhén sózzuk,pár percig állni hagyjuk,majd óvatosan hozzákeverjük a csíkokra vágott sonkát,a túrót, végül a cikkekre szelt paradicsomot. Olajjal,ecettel meglocsoljuk,és kellőképpen lehőtve salátalevelekkel bélelt tálkára tálaljuk. Vajjal kent pirított kenyérrel vagy bármilyen kenyérrel főételként tálaljuk. Elkészítési idő: 20 perc A receptet beküldte: badonyimariaeva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |