| Sonkás-gombás töltött pizza receptPizzák Hozzávalók: A tésztához: 50 dkg liszt 1/2 teáskanál só 2,5 dkg élesztő 1 dl olívaolaj 2,5 dl langyos víz A töltelékhez: 50 dkg csiperkegomba 1 fej vöröshagyma 20 dkg sonka 2 db paradicsom 15 dkg reszelt sajt bazsalikom pizzakrém A tetejére: 15 dkg reszelt sajt olívaolaj Elkészítés: A lisztet a sóval összekeverjük, belemorzsoljuk az élesztőt, hozzákeverjük az olívaolajat, és a langyos vízzel összegyúrjuk. Letakarjuk, és kétszeresére kelesztjük. A töltelékhez olívaolajon az apróra vágott vöröshagymát megpároljuk, rátesszük a felszeletelt gombát, az apróra vágott sonkát, a zúzott fokhagymát, a felkockázott paradicsomot, és fedő alatt puhára sütjük. Ízesítjük oregánóval és bazsalikommal. A sülés vége felé a reszelt sajtot is hozzákeverjük. Hagyjuk hűlni. A megkelt tésztánkat átgyúrjuk, 2 részre osztjuk. Egy nagy gáztepsit sütőpapírral kibélelünk. Az egyik cipót kisodorjuk, és a tepsibe helyezzük. Pizzakrémmel megkenjük úgy, hogy a széleinél 1,5 cm-t szabadon hagyunk. Ezt a részt vízzel lekenjük. A tölteléket rátesszük, és befedjük a másik kinyújtott lappal. Reszelt sajttal megszórjuk, olívaolajjal meglocsoljuk. A megvizezett részeknél a felső lapot rányomkodjuk, hogy összeragadjon. Előmelegített sütőben sütjük. Tanácsok: Nagyon finom akkor is, ha marad belőle, nem szárad ki a töltött pizzánk, élvezhető másnap is. Elkészítési idő: 90 perc A receptet beküldte: Miss Angel Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |