| Sonkás-gombás omlett Update: 1-es kód receptHozzávalók: 2 evőkanál olivaolaj, 25 dkg gomba felszeletelve, 25 dkg sonka csíkokra vágva, 3 tojás, 3-4 evőkanál tejföl, 5 dkg reszelt sajt tengeri só, őrölt bors. Elkészítés: A sütőt 180 fokra melegítjük (gázsütőnél általában 2. fokozat). Forró olívaolajban pirítjuk meg a vékony gombaszeleteket, közben hozzáadjuk a csíkokra vágott sonkát is. A tojásokat sóval, borssal alaposan felkeverjük. Kis méretű tepsibe, vagy hőálló egyadagos pudingformákba tesszük a gomba és sonkaszeleteket, aztán ráöntjük a tojást. Sütőben 20 perc alatt készre sül. Rákanalazzuk a tejfölt, megszórjuk reszelt sajttal és még 3-4 percen át sütjük, hogy az íze összeálljon A receptet beküldte: Krysty Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |