Tutireceptek.hu fejléc

Somlói galuska szarvasgombával recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
15 db tojás
30 dkg cukor
30 dkg liszt
2 evőkanál kakaópor
4 evőkanál darált dió
15 dkg pirított dió

A sziruphoz:

20 dkg cukor
15 dkg mazsola
5 cl barna rum
2 dkg szarvasgomba

A krémhez:

4 dl tej
2 csomag vaníliapuding
4 dl tejszín
40 dkg cukor
6 szem tojás

A csokiöntethez:

15 dkg cukor
10 dkg kakaópor
5 dkg vaj

Elkészítés:
sütőt előmelegítjük 180 °C-ra. A lisztet a tojásokkal és a cukorral alaposan kikeverjük, és a tésztát három részre osztjuk. Egyharmadát elkeverjük a kakaóporral, egy másik harmadát a darált dióval, és mindhárom részt külön sütőpapírra lapformára kenjük. A lapokat ezután tepsire tesszük, és 8-10 percig sütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A sziruphoz a cukrot 4 dl vízzel összeforraljuk, a mazsolát rövid ideig főzzük benne, majd leszűrjük

és félretesszük. Ha már kihűlt, a sziruphoz keverjük a rumot és az apróra vágott szarvasgombát. (Egy kevés szarvasgombát tegyünk félre a díszítéshez!)

A krémhez a tejet feltesszük forrni. A pudingport a tejszínnel, 12 dkg cukorral és a tojások sárgájával simára keverjük, majd lassan kevergetve hozzáadjuk a forró tejhez, és sűrűre főzzük. A tojásfehérjét a maradék cukorral kemény habbá verjük, és óvatosan a forró pudinghoz keverjük.

A piskótalapokat leszedjük a sütőpapírról. Alulra fektetjük a diósat, meglocsoljuk a szirup egyharmadával, megszórjuk a mazsola felével, rákenjük a vaníliakrém egyharmadát, végül megszórjuk az apróra vágott pirított dió egy részével.

A tetejére helyezzük a kakaós piskótalapot, újabb réteg szirupot, mazsolát, krémet és

diót teszünk rá, majd ráhelyezzük a sima piskótalapot, végül ráöntjük a maradék szirupot és krémet, megszórjuk a maradék dióval, és az egészet néhány órára hűtőbe tesszük.

A csokiöntethez a cukrot a kakaóport és a vajat 4 dl vízzel összeforraljuk, majd hagyjuk kihűlni. Tálaláskor a sütemény tetejére öntjük, és a félretett szarvasgombával díszítjük.


A receptet beküldte: Emy 35


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Túrógaluska hagymával » Erdélyi galuska » Tejfölöskarfiol galuskával » Hamis-somlói (update 1-es)
» Hagymás sajtos galuska » Daragaluska/grízgaluska/ » Sörleves habgaluskával » Hamis somlói
» Tepsis húsos galuska » Somlói galuska2 » Somlói galuska másként » Verebélyi galuska
» Somlói galuska » Sajtgaluska-leves » Mákos galuska » Meggyleves habgaluskával


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.