Tutireceptek.hu fejléc

Verebélyi galuska recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
20 dkg túró
20 dkg liszt
2 tojás

2 nagy vöröshagyma, vagy póréhagyma, vagy zöldhagyma
Tejföl
Sajt
Szalonna

Elkészítés:
 A túrót, tojást, lisztet, sót összekeverjük és fél órát állni hagyjuk.
 Forró, sós vízbe kanállal beleszaggatjuk, megfőzzük.
 Kiszedjük egy ek. olajra, vagy zsírra.
 Egy tűzálló tálba rétegezzük a felkarikázott hagymával.
 Hagyma legyen a tetején.
 Leöntjük tejföllel, reszelt sajttal, pirított szalonnával megszórjuk a tetejét és sütőben átforrósítjuk


A receptet beküldte: csorieva


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Sajtos galuska » Sajtgaluska-leves » Májas daragaluska » Egyszerű májgaluska leves
» Rakott túrós galuska » Töpörtyűs galuska » Somlói galuska 2 » Túrógaluska hagymával
» Pirított puliszka-galuskák » Sajtos búzagaluska leves » Aranygaluska » Galuska (nokedli, nokli)
» Májgombóc/májgaluska/ » Hamis aranygaluska » Norbis somlói galuska » Krumpligaluska


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.