| Somlói galuska, ahogyan én készítem receptSütemények, édességek Hozzávalók: tojás liszt cukor sütőpor tej rumaroma mazsola vanília pudin csoki puding durvára darált dió tejszinhab Elkészítés: Tetszés szerint a tojásokból a lsizttel,cukorral,sütőperral piskótát sütünk.Én egy nagy tepsibe 10 tojásból sütök piskótát,10 kanál cukorral,10 kanál liszttel egy csomag sütöporral.Ha kisült,felkockázom.Közben a vanília pudingot 5 dl tejjel és 2 dl vízzel ízlés szerint cukorral megfőzöm.Ugyanígy a csoki pudingot is,abba öntök egy kis rumaromát is.tejet keverek össze rumaromával.pár kocka piskótát a kehelybe teszek,meglocsolom a rumaromás tejjel,rakok rá egy adag csokikrémet és megszórom a mazsolávalamit előzőleg rumaromába áztattam.Mégegy adag piskótát teszek rá,szintén meglocsolom a tejjel,majd jöhet a vanílía krém és rá a durvára vágott dió és a felvert tejszínhab.Én általában hulalát használok. Tanácsok: Ha valakinek nincs kedvehabot verni,akkor jó a tetejére a flakonos is,de azt ne tegyük rá csak fogyasztás előtt,mert összeesik. Jó étvágyat hozzá! Elkészítési idő: 50 perc A receptet beküldte: agica81 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |