| Somlói galuska 2 receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 6 tojás 6 kanál liszt 6 kanál cukor 1 sütőpor 1 evőkanál dióval a szokásos módon piskótát sütünk. Töltelék: 1 cs. vaníliapudingból 6 dl tejjel 1 van. cukorral 4 evőkanál cukorral krémet készítünk Rumos öntet: 3 ek. cukor 8 ek. víz 3 ek. rum 1 citrom reszelt héja keveréket felforraljuk, lehűtjük. Csokoládés öntet: 4 kanál cukor 2 púposteáskanál kakaó 1 dl víz ½ dl rum keverékét felforraljuk, lehűtjük. Mazsola Elkészítés: Ha kihűlt a piskóta, 3 részre vágjuk. Az első lapot meglocsoljuk a rumos öntet felével, megkenjük a krém felével, megszórjuk 2 ek. darált dióval. Kevés mazsolát szórunk rá. Betakarjuk a második lappal. Erre kenjük a krém másik felét és megszórjuk dióval. A harmadik lapot meglocsoljuk a maradék rumos öntettel és ezzel a felével rátesszük a megkrémezett piskótára. Tetejét vékonyan megkenjük baracklekvárral. Néhány órára hűtőbe tesszük. Teáskanállal tálba szaggatjuk, soronként csokival locsoljuk. Tejszínhabbal tálaljuk. Tanácsok: A vanília puding nem lesz olyan sűrű. Bonyolultnak tűnik, de nem az. És az íze mindenért kárpótol. A receptet beküldte: Sylva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |