| Skót krémes I. receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 50 dkg liszt, 5 dkg margarin, 5 dkg cukor, 2 dl tej, 1 cs. szalalkáli, kevés só. Krém: 1 l tej, 4 tojás, 4 púpozott ek. liszt, 5 púpozott ek. cukor, 2 cs. vaníliás cukor. Elkészítés: A szalalkálit 1 dl tejben feloldjuk. A lisztben elmorzsoljuk a margarint, majd az összes hozzávalót beletesszük, és nem túl kemény tésztát gyúrunk. 4 részre osztjuk, vékony tésztát nyújtunk belőle. A tepsi hátulján 5-7 percig sütjük. Krém: a tojássárgákat, cukrot, lisztet habverővel jól összekeverjük, apránként hozzáadjuk a tejet, felforraljuk, 1-2 percig főzzük. A tojások fehérjéből felvert habot a forró krémhez keverjük, majd még forrón megtöltjük vele a lapokat. Tetejét akár porcukorral, akár csokimázzal díszíthetjük. A receptet beküldte: csandi1973 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |