Tutireceptek.hu fejléc

Repülőkrémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
Tészta: 35-40 dkg liszt
7 dkg vaj
1 dkg szalagáré
1 tojás
2 evőkanál porcukor
kevés tej

Krém: 25 dkg vaj v. margarin
20 dkg cukor
1 vaníliás cukor
4 dl tej
5 evőkanál liszt

Elkészítés:
A tésztához való anyagokat összegyúrjuk. 3 egyforma lapot sütünk, úgy hogy a tesit megfordítjuk (alja lesz felül).


Krémhez: A 4 dl tejet, az 5 evőkanál liszttel csomómentesen sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Addig a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. Majd a kihűlt lisztes masszát, és a vajas krémet összekeverjük. Ezt kétfelé osztjuk, majd az egyikbe kavarunk 1 evőkanál kakaóport.
Alulra egy tészta, majd a fehér krém. Aztán megint tészta, és a barna krém , és megint tészta. Tetejére esetleg porcukor, de nem szükséges.

Tanácsok:
Mivel szalagárés a tésztalap, első nap elég kemény, és törik! Célszerű a fogyasztás előtti nap megcsinálni, letakarni, és hagyni! Másnapra puha lesz, vágható, és nem törik!
Nagyon finom!


A receptet beküldte: Orsóka23


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Omlós csók » Tejes pite » Fordított almás-krémes kocka » Sütőtöktorta
» Egyszerű joghurtos süti » Ananászos túrótorta II. » Citromszelet » Mákos fincsi, nagyon mákos
» Citromkrém tortába » Gyümölcsös/túrós torta » Madártej extrakönnyedén » Reni süti
» Klaudia torta » Ínyenc kifli húsvétra » Fini csokis süti :) » Mákos kocka


Minden jog fenntartva © 2025, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.