| Repülőkrémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: Tészta: 35-40 dkg liszt 7 dkg vaj 1 dkg szalagáré 1 tojás 2 evőkanál porcukor kevés tej Krém: 25 dkg vaj v. margarin 20 dkg cukor 1 vaníliás cukor 4 dl tej 5 evőkanál liszt Elkészítés: A tésztához való anyagokat összegyúrjuk. 3 egyforma lapot sütünk, úgy hogy a tesit megfordítjuk (alja lesz felül). Krémhez: A 4 dl tejet, az 5 evőkanál liszttel csomómentesen sűrűre főzzük, és hagyjuk kihűlni. Addig a margarint, a cukrot és a vaníliás cukrot jól összekeverjük. Majd a kihűlt lisztes masszát, és a vajas krémet összekeverjük. Ezt kétfelé osztjuk, majd az egyikbe kavarunk 1 evőkanál kakaóport. Alulra egy tészta, majd a fehér krém. Aztán megint tészta, és a barna krém , és megint tészta. Tetejére esetleg porcukor, de nem szükséges. Tanácsok: Mivel szalagárés a tésztalap, első nap elég kemény, és törik! Célszerű a fogyasztás előtti nap megcsinálni, letakarni, és hagyni! Másnapra puha lesz, vágható, és nem törik! Nagyon finom! A receptet beküldte: Orsóka23 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |