| Horti krémes receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 34dkg liszt 9dkg vaj vagy margarin 2 evőkanál cukor 2 tojás 2 dkg szalagáré tej A krémhez: 3 evőkanál búzadara(van aki liszttel helyettesíti) 0.5l tej 25dkg vaj vagy margarin 20 dkg cukor 3 cs.van.cukor Elkészítés: A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,majd hozzá adjuk a cukrot a tojást,a szalgárét,és annyi tejjel gyúrjuk össze,hogy ne legyen túl kemény a tészta. 6 egyenlő részre osztjuk,vékonyra nyújtva a tepsi hátoldalán sütjük. A krémhez a búzadarát óvatosan megfőzzük a tejben,majd hideg vízen folyamatosan keverve lehűtjük.Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaniliás cukorral.Végül a már kihült krémhez jól hozzá keverjük,és betöltjük a lapokat. A tetjét csokimázzal,vagy karamellel bevonhatjuk,de a vaniliás porcukor is kiválló. Ez az adag kistepsin sült,nagyhoz duplázd a hozzávalókat,és akkor 6 lapot ad ki! A receptet beküldte: hajnianyu Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |