Tutireceptek.hu fejléc

Horti krémes recept

Kategória:
 Sütemények, édességek

Hozzávalók:
A tésztához:
34dkg liszt
9dkg vaj vagy margarin
2 evőkanál cukor
2 tojás
2 dkg szalagáré
tej

A krémhez:
3 evőkanál búzadara(van aki liszttel helyettesíti)
0.5l tej
25dkg vaj vagy margarin
20 dkg cukor
3 cs.van.cukor

Elkészítés:
A lisztet a vajjal elmorzsoljuk,majd hozzá adjuk a cukrot a tojást,a szalgárét,és annyi tejjel gyúrjuk össze,hogy ne legyen túl kemény a tészta.
6 egyenlő részre osztjuk,vékonyra nyújtva a tepsi hátoldalán sütjük.

A krémhez a búzadarát óvatosan megfőzzük a tejben,majd hideg vízen folyamatosan keverve lehűtjük.Kikeverjük a vajat a cukorral és a vaniliás cukorral.Végül a már kihült krémhez jól hozzá keverjük,és betöltjük a lapokat.
A tetjét csokimázzal,vagy karamellel bevonhatjuk,de a vaniliás porcukor is kiválló.
Ez az adag kistepsin sült,nagyhoz duplázd a hozzávalókat,és akkor 6 lapot ad ki!


A receptet beküldte: hajnianyu


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Meggyeskrémes » Gesztenyekrémes palacsinta » Babapiskótás krémes » Csokikrémes piskóta torta
» Sajtkrémes-csirkés muffin » Skót krémes 2. » Sajtkrémes kiflik » Gulyáskrémes-túrós pogácsa
» Finom piskóta krémes » Krémes-túrós » Sima krémes » Amerikai krémes.
» Diós krémes retro » Pórékrémes makaróni » Krémes vaníliás tallérok » Házi krémes


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.