| Sertésszelet köményes bormártásban receptHúsételek Hozzávalók: 4 szelet (egyenként 20 dkg-os) sertéscomb, 5 dkg vaj, 3 dl húsleves, só, bors, A mártáshoz: 50 gr sűrített paradicsompüré, 1 dl száraz fehér bor, 1 dl testes vörös bor (pl. Egri bikavér), 2 gerezd fokhagyma, 1 csipet köménymag, Elkészítés: A húst megmossuk, szárazra töröljük és gyengén kiverjük. Egy serpenyőben felolvasztjuk a vajat, megsózzuk, borsozzuk, és a sertésszeleteket mindkét oldalukon átsütjük benne. Ezután hozzáadjuk a húslevest és fedő alatt puhára pároljuk. Ha a hús elkészült, kiszedjük a levéből, és azon a tálon, amelyen tálalni fogjuk, melegen tartjuk. A visszamaradt húsléhez hozzáadjuk a fehér- és a vörös bort, lassú tűzön besűrítjük. Ekkor elkeverjük benne a zúzott fokhagymát, a köménymagot és a kevés vízzel felhígított paradicsompürét. Most erős tűzön, kb. 5 percig, összeforraljuk az egészet, a sertésszeletekre öntjük, és forrón tálaljuk. Angolos rizs vagy burgonyapüré illik hozzá. Tanácsok: Nagyon ízletes! A receptet beküldte: bnedora Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |