| Köményes krumplirudacskák receptNassok, sós finomságok Hozzávalók: 80 dkg főtt burgonya 1 tojás 3 evőkanál liszt 1 fej vöröshagyma olaj kömény só Elkészítés: A megfőtt, de már nem forró krumplit meghámozzuk és krumplinyomóval összetörjük. Míg meghül, addíg a hagymát apró kockára vágjuk, és az olajban megpirítjuk kicsit. A krumplit megsózzuk, majd hozzáadjuk a lisztet, a pirított hagymát és a villával enyhén felvert tojást. Jól összedolgozzuk kézzel a hozzávalókat, majd rudacskákat formálunk belőle. Olajozott tepsibe pakoljuk, tetejüket megszórjuk sóval és köménymaggal. Előmelegített, forró sütőben szép pirosra sütjük. Tanácsok: Egy forró teával kitűnő vacsora lesz belőle. A receptet beküldte: siti Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |