| Sertésragu almával, zellerszárral és dióval receptEgytálételek Hozzávalók: 2 evőkanál napraforgóolaj 50 dkg sovány sertéshús 8 zellerszár 1 fej vöröshagyma 4,5 dl almabor vagy almalé 1 db babérlevél 30 dkg hosszúszemű rizs 9 dl alaplé 3 kemény, lehetőleg piros héjú alma 10 dkg dióbél só feketebors Elkészítés: A sütőt előmelegítjük 160 fokra. Egy tűzálló edényben felmelegítjük az olajat, és beletesszük a kockára vágott húst. 5 perc alatt barnára pirítjuk. Hozzáadjuk a kb. 5 cm-es darabokra vágott zellerszárat (a levelet apróra vágva félretesszük), és a durvára összevágott vöröshagymát. Óvatosan addig pirítjuk, míg a zöldségek megfonnyadnak (kb. 10 perc). Felöntjük az almaborral vagy almalével, beledobjuk a babérlevelet. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Felforraljuk, majd lefedve a sütőbe tesszük. Kb. 75 percig pároljuk, illetve míg a hús megpuhul. Kb. 40 perccel a sütés vége előtt a rizst tűzálló tálba tesszük, ráöntjük a forrásban lévő alaplevet. Megkeverjük, lefedjük, és a hús mellé tesszük a sütőbe. A párolás vége előtt 25 perccel négyfelé vágjuk az almákat, magházát kiszedjük, de ne pucoljuk le a külső részt. A negyedeket vastag gerezdre vágjuk, és a húshoz adjuk. Közben mérsékelt lángon egy kis serpenyőbe beletesszük a dióbelet, kevergetve világosbarnára pirítjuk. A sertésragut zellerlevelekkel díszítjük, és a rizzsel együtt forrón tálaljuk. A receptet beküldte: mese Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |