| Mákos kevert almával receptSütemények, édességek Hozzávalók: 8db tojás 25dkg darált mák 10dkg darált dió 10dkg édes morzsa 6dkg porcukor 6dkg kristálycukor 1db citrom reszelt héja és leve 1csomag sütőpor 1csomag vaníliás cukor 10dkg olvasztott margarin 25dkg pikáns alma 1evőkanál étolaj és liszt a tepsi kikenéséhez és megszórásához Elkészítés: A mákot,diót,édes morzsát és a vékony lapkákra vágott almát összekeverjük a sütőporral.A tojásokat szétválasztjuk és a sárgájához hozzáadjuk a porcukrot,a reszelt citromhéjat,a citrom levének nagy részét,csak egy mokkáskanálnyit hagyunk fehérjébe,hogy szebben verődjön. Ha feloldódott a cukor a tojássárgájában,elkezdhetjük habbá verni a fehérjét.Amikor kész a hab,hozzáöntjük a sárgáját és hozzákeverjük a mák,dió,morzsa és alma keverékét és az olvasztott margarint. Kiolajozott és lisztezett tepsibe rakjuk,elsímitjuk és 180fokon 20percig,160fokon még 15percig sütjük.A tészta tetejét megkenhetjük pikáns házi lekvárral,de anélkül is finom. A receptet beküldte: moncsibaba100 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |