Tutireceptek.hu fejléc

Sertésnyelvpörkölt, pikáns burgonyafőzelékkel recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
5 db sertésnyelv
2 db közepes vöröshagyma
1 db nagyobb zöldpaprika
1 db nagy paradicsom
2 gerezd fokhagyma
őröltpaprika,só,bors,őröltkömény,
Burgonyafőzelékhez:
80 dkg burgonya
1 db vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
ételízesítő,
kevés őröltpaprika,
csapott evőkanál mustár
1,5 dl tejfel

Elkészítés:
Sertésnyelvet forró vízbe teszem és kb 15 percig főzöm.Utána hidegvízbe merítem és késsel/kaparással/ megtisztítom a nyelv érdes bőrétől.
A nyelvet 1,5 cm-es darabokra vágom .Majd pörkölt alapot készítek a fent felsoroltakból.A zöldségeket minnél apróbbra vágom lehetőleg.Pár perc fonnyasztás után rádobon a nyelvet,megkeverem sózom,borsozom,őrölt köményt teszek bele egy keveset és annyi vizet öntök rá hogy éppen 3/4 részig ellepje.Fedő alatt párolom puhára,de vigyázva a lé mindig annyi legyen,hogy a végén egy jó szaftos pörkölt készüljön belőle.
Burgonyafőzelékhez a burgonyát megtisztítom és kockára vágom.A vöröshagymát apróra vágom és kevés zsiradékon üvegesre párolom,szórok bele egy kevés pirospaprikát ,épp hogy csak színe legyen a főzeléknek tőle,majd felengedem vízzel és felforralom.Teszek bele babérlevelet,zúzott fokhagymát,majd ráöntöm a burgonyát és annyi vizet hogy épp ellepje.Ízesítem ételízesítővel,majd lefedve puhára párolom.Ha megpuhult a burgonya,1/3-ad részét kiszedem egy olyan edénybe,amelyben összetudom botmixerrel turmixolni, hozzákeverem a tejfölt , a mustárt és ezzel is összeturmixolom.Ezt a sűrítményt visszaöntöm a burgonyára megkavarom és összeforralom.Ezzel el is készült a főzelék,közben a nyelv is puhára párolódott,jöhet a tálalás.

Tanácsok:
Az így elkészített sertésnyelvpörkölt íze nagyon hasonlít a zuzapörkölthöz.Csak jóval olcsóbb ,és az így elkészített főzelék nem tartalmaz zsírt és lisztet,mert a saját anyagával sűrítettük.

Elkészítési idő: 150 perc

A receptet beküldte: roxford


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Pikáns sonkatekercs » Pikáns patiszon » Pikáns karfiol » Pikáns tárkonyos máj
» Pikáns metélt » Pikáns sajtostáska » Pikáns rizsgombóc » Pikáns szilvamártás
» Pikáns leves » Halszelet pikáns bundában » Pikáns csirkecomb. » Pikáns, szeletben sült hús
» Pikáns sült sonka » Pikáns húsos palacsinta » Pikáns tojástorta » Pikáns nyúlcomb


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.