| Sertéskaraj csípős-narancsmártásban receptHúsételek Hozzávalók: 60-80 dkg sertéskaraj 7, 5 dl 100% narancslé 80 dkg újburgonya 15-20 dkg olívabogyó 20 dkg szeletelt nyers bacon 4 gerezd fokhagyma chili por kakukkfű bors só liszt Elkészítés: A karaj szeleteket megklopfoljuk, és egy éjszakára bepácoljuk. A páchoz a narancslébe chiliport, kakukkfüvet és borsot rakunk és jól elkavarjuk. Az újburgonyát negyedbe vágjuk és megfőzzük. A bepácolt húsokat kissé leitatjuk egy papírtörlővel, sózzuk és lisztbe mártjuk, olívaolajon elősütjük. Az elősütött szeleteket félretesszük. A visszamaradt olajhoz 2-3 evőkanál lisztet szórunk, gyengén átpirítjuk és felöntjük a páclével, szükség szerint sózzuk. Az így kapott párolólében a szeleteket készre pároljuk. A megfőtt burgonyát a vékonyra csíkozott szalonnával együtt megpirítjuk, a végén hozzáadjuk az olajbogyót és a durvára vágott fokhagymát, kakukkfűvel, borssal és sóval ízesítjük. A receptet beküldte: Rozália Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |