| Sertéshús kékpenészessajtal! receptHúsételek Hozzávalók: 1/2 kg. sertéscomb/diója 4 kiskanál szója joghurt 2 " pirospaprika 1 kis doboz gomba/20dkg schampion szeletelve 75 gr.napon szárított paradicsom(olajba)szeletelve 3 dl.húsleves(kockából) 1 " főzőtejszín 2 evőkanál liszt só,bors(ízlés szerint) kb.50gr.kékpenészessajt Elkészítés: A húst széles csíkokra vágjuk,és a paprikával ősze kevert joghurttal össze keverjük.Margarinnal kikent jénaiba rakjuk. A gombát margarinon megpirítjuk(dinszteljük),majd a paradicsommal együtt a húsra rakjuk. A lisztet össze keverjük a húsleveslével és a tejszínnel.Állandó kevergetés közben felforraljuk,sóval,borssal izésítjük és rá öntjük a húsra. A sütőt 225 fokra előmelegítjük.Kb.30percig sütjük az ételt(ellenőrizd hogy puha-e a hús) Kivesszük a sütőből és rá morzsoljuk a sajtot.Vissza tesszük még 8percre(amíg a sajt ráolvad) Főtt rizzsel és tetszés szerinti salátával tálaljuk! Jó étvágyat! A receptet beküldte: maca60 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |