| Sertés karaj bakonyi mártással receptHúsételek Hozzávalók: 8 szelet sertés karaj só őrölt bors 3 gerezd fokhagyma 2 teáskanál mustár 1 dl olaj A gombamártáshoz 10 dkg füstölt szalonna 1 vöröshagyma 1 kiskanál fűszerpaprika 30dk csiperkegomba 1 zöldpaprika 1 paradicsom só őrölt bors 2ek liszt 1,5dl tejföl. A körethez zöldséges párolt rizs. Elkészítés: A karajszeleteket sóval, borssal, zúzott fokhagymával, mustárral fűszerezzük, és meglocsoljuk fél dl olajjal. A kockákra vágott szalonnát zsírjára sütjük hozzáadjuk az aprított vöröshagymát, és megfuttatjuk. Lehúzzuk a tűzről, megszórjuk fűszerpaprikával, hozzáadjuk a csiperkét, a kockákra vágott zöldpaprikát, paradicsomot, és felöntjük 2 dl vízzel. Összekeverjük, ha felforrt fűszerezzük, és pár percig főzzük. Tejfölös habarással sűrítjük. A fűszeres karajt pirosra sütjük, tálaláskor körérakjuk a gombamártást. A receptet beküldte: TyBoR Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |