Tutireceptek.hu fejléc

Serpenyős, mustáros csirkecomb recept

Kategória:
 Húsételek

Hozzávalók:
4 egész csirkecomb
só, bors ízlés szerint
2 kk kakukkfű
10 dkg húsos, füstölt szalonna
1 fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1,5 dl fehérbor
1 dl víz
2 ek mustár (esetleg használhatunk hozzá mézes mustárt is)
2 kk mustár
2 dl tejföl
fél csokor aprított petrezselyemzöld

Elkészítés:
A húsokat megmossuk, megszárítjuk és megtisztítjuk. A húsokat félretesszük.

A húsok mindkét oldalát megszórjuk sóval, borssal és megkenjük mustárral, majd félretesszük.

A szalonnát csíkokra vágjuk, kivesszük a pörcöt. A visszamaradt zsiradékon félig megdinszteljük a megtisztított és apróra vágott vöröshagymát, félidőben hozzáadjuk a zúzott fokhagymát és a kakukkfüvet, majd ha megpirult kivesszük és a szalonnához adjuk.

A maradék zsiradékon, nagy lángon megpirítjuk a húsok mindkét oldalát. Kivesszük és félretesszük.

A serpenyőben maradt pörzsanyagra öntjük a bort óvatosan (VIGYÁZAT PEZSEGNI ÉS FRÖCSKÖLNI FOG!) és elpárologtatjuk belőle az alkoholt. Ekkor visszatesszük a szallonát, a hagymát, majd a húsokat rátesszük.

Lefedjük fedővel és kis lángon kezdjük főzni. Időnként ránézünk és aláöntjük a vizet részletekben. Keverni nem kell, vagy csak óvatosan!

Kb 35-40 perc alatt puhára pároljuk a combokat. Akkor jó, ha a kés könnyen belemegy.

Ekkor a húsokat kivesszük. A tejfölbe belekeverünk 2 kk mustárt és a hagymás-szalonnás keverékhez adjuk és pár perc alatt összeforrlajuk az egészet. Ha nagyon sűrű lenne, akkor kevés vízzel higíthatjuk.

Visszatesszük a húsokat és megszórjuk aprított petrezselyemmel. Ízlés szerinti körettel tálaljuk.


A receptet beküldte: Fanoli


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Uborkás mustáros csirke » Mustáros töltött pecsenye » Mustáros cukkini » Serpenyős torta
» Bajor csirkecomb » Tejfölös-mustáros cukkini » mustáros tarja » Rác csirkecomb
» Kedvenc csirkecombom » Mustáros csirke » Mustáros-tejfölös csirke » Csirkecomb kókuszbundában
» Mustáros uborkamártás » Tejfölös gombás csirkecomb » Mustáros-tejfölös karaj » Mézes-mustáros pulykamell


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.