| Körtés csülök receptHúsételek Hozzávalók: 1 db kicsontozott bőrös csülök 1 evőkanál zsír 1+1/2 dl víz só őrölt kömény őrölt bors 1 kg burgonya 3 db téli körte Elkészítés: A kicsontozott csülköt , szétnyitjuk , bedörzsöljük a sóval a borssal és az őrölt köménnyel . Egy jénai alját kikenjük a fele zsírral , beletesszük a csülköt , aláöntjük a vizet , és a maradék zsírt a tetejére kenjük . Takarék lángon , lefedve süjük 1 óra hosszáig . Majd közepes lángon még 1 óra hosszáig . Közben locsolgatjuk a saját levével .A húst megfordítjuk , kenegethetjük , sörrel , vagy mézes ketchuppal . Amikor megpuhult , mellé rakjuk a megtisztított , negyedekre vágott burgonyát , lefedve még egy 1/2 óráig a sütőben hagyjuk . Majd a tetőt levesszük róla és a cikkekre vágot körtét ráhelyezzük . Egy negyed óráig , nagy lángon sütjük . Tanácsok: A gáztűzhely óráját beállítom , így nem kell állandóan figyelni ! Ha a víz elpárolgott volna , pótoljuk . Lehet fehér borral is . Hosszadalmas , de nagyon finom , a körte nem fő szét . Szépen lehet szervírozni . Vendégváró . Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: ve48 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |