| Serpenyős csirke - Pollo in padella receptHúsételek Hozzávalók: 1 csirke, nyers sonka, só, bors, 1 gerezd fokhagyma, 1 rozmaringág, fehér bor, 3-4 paradicsom; húsos paprika, ízlés szerint. Elkészítés: A megtisztított és kibelezett csirkét darabokra vágjuk, kendővel megszárítjuk. Serpenyőben előbb kis nyers sonkakockákat pirítunk, majd a csirke darabjait is hozzáadjuk, s addig forgatjuk, míg szépen meg nem barnulnak szintén. Következik a sózás, borsozás, kerül a csirkéhez egy gerezd fokhagyma és egy rozmaringág is. Leöntjük azonnal fehérborral, s mialatt a bor elpárolog, teszünk még az egészhez három-négy szép, megtisztított paradicsomot. Most kétféle folytatás képzelhető el: vagy víz adagolásával pároljuk a csirkét, míg meg nem puhul, vagy húsos paprika kerül hozzá. A sárga, piros vagy zöld paprikákat– először roston a parázsra tesszük, ahol egyrészt megpuhulnak, másrészt vékony bőrük könnyen lehúzható lesz. Mivel a paprika ezzel meg is van, a csirkéhez csak tálaláskor adjuk. A receptet beküldte: monit007 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |