Tutireceptek.hu fejléc

Savanyúkáposztával töltött alma recept

Kategória:
 Egytálételek

Hozzávalók:
10 dkg sertés karaj
5 dkg savanyú káposzta
4 nagy alma
4 szem borókabogyó
negyed teáskanál pirospaprika
1 pohár tejföl
2,5 dl sör

Elkészítés:
A húst és a savanyú káposztát apróra vágjuk. Az almát megmossuk, megtisztítjuk, kalapját levágjuk, magházát kiemeljük, és még kissé kivájjuk.
Elkészítés: A borókabogyót szétnyomjuk, összekeverjük a hússal, káposztával, a pirospaprikával, a tejföllel, és beletöltjük az almákba. A töltelékre 1-1 teáskanál tejfölt öntünk, és rátesszük az almák kalapkáját. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A sört egy tűzálló tálba öntjük, beleültetjük az almákat, lefedjük a tálat, és kb. 35 percig sütjük. A sütési idő letelte után kivesszük az almákat, a visszamaradt levet elkeverjük a maradék tejföllel, ha kell, kissé besűrítjük. Az almákat a szósszal tálaljuk.


A receptet beküldte: ostkati


Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek:

» Gombócos töltött káposzta » Töltött szendvics » Töltött pontyfilé » Sült töltött paprika
» Juhtúrós töltött burgonya » Csirkés töltött padlizsán » Különleges töltött borda » Gombás töltött káposzta
» Töltött karfiol » Töltött libamell » Húsvéti töltött kalács » Töltött fánk
» Töltött tojás húsvétra » Sült töltött zsömle » Erdélyi töltött paprika » Töltött cékla


Minden jog fenntartva © 2024, www.tutireceptek.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Sitemap | Kapcsolat: info(kukac)tutireceptek.hu | WebMinute Kft.