| Sárgarépás szelet receptSütemények, édességek Hozzávalók: 500 g sárgarépa 3 db tojás 200 g kristálycukor 200 ml napraforgó olaj 500 g rétesliszt 1 cs sütőpor 1 tk őrölt fahéj tej (szükség szerint) tetejére 100 g tortabevonó 50 g vaj Elkészítés: 1. A répát megtisztítjuk és lereszeljük. 2. A tojásokat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a sütőport, a fahéjat, a lisztet és végül a reszelt répát. Ha túl tömény, lazítsuk kevés tejjel. 3. A tésztát öntsük kivajazott és lisztezett tepsibe és süssük kb. 40 percig előmelegített sütőben. 4. Hagyjuk kihűlni, majd vonjuk be a vajjal elkevert megolvasztott tortabevonóval. Kihűlés után szeleteljük. sütési hőfok: 180 °C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 24x36x6 cm A receptet beküldte: Tüccsögi Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |