| Pórékrémleves receptLevesek Hozzávalók: 2-2 póréhagyma és mogyoróhagyma 1-1 nagy krumpli és zellerszár 1 liter zöldségleves (leveskockából) 2 dl kaukázusi kefir babérlevél 5 dkg füstölt tarja olívaolaj szerecsendió őrölt bors só Elkészítés: Megfőzzük a zöldséglevest, és félretesszük. A póréhagymát megtisztítjuk, az alsó, szárazabb részét levágjuk, a fehér és halványzöld részét felkarikázzuk. A burgonyát meghámozzuk, kis kockákra vágjuk, a mogyoróhagymákat negyedekre vágjuk, a zellert feldaraboljuk. Egy fazékban, néhány evőkanál olajban, állandóan kevergetve megpirítjuk a zöldségeket, majd felöntjük a zöldséglevessel, és beletesszük a babérlevelet. Befedjük, és 25 percig közepes lángon főzzük, majd a babérlevelet kiszedjük. A kis kockákra vágott tarját egy serpenyőben megpirítjuk, majd itatósra szedve megszárítjuk. A levest levesszük a tűzről, néhány pórékarikát és hagymagerezdet félreteszünk, a maradék levesbe belekeverjük a kefirt, megsózzuk, és botmixerrel pürésítjük vagy összeturmixoljuk. Tányérokba osztjuk, meghintjük szerecsendióval, és pórékarikákkal díszítve tálaljuk. A receptet beküldte: Dizzz Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |