| Túrótorta pudingkrémmel receptSütemények, édességek Hozzávalók: A tésztához: 20 dkg rétesliszt 20 dkg margarin 8 dkg porcukor 2 db egész tojás csipet só 1/2 sütőpor v. 1 mokkáskanál szódabikarbóna Túrós krémhez: 3 dl tej 4 evőkanál búzadara 1 kávéskanál kristálycukor 45-50 dkg tehéntúró 15 dkg margarin 8 dkg porcukor Pudingos krémhez: 2 cs. vanília puding 3 dl tej 15 dkg margarin 8 dkg porcukor 1 evőkanál citromlé + lekvár a tortalap megkenéséhez Elkészítés: A tésztához való anyagokat keverőgéppel habosra keverjük, - kizsírozott tortaformába kenjük, 20 perc alatt zsemleszínűre sütjük, - lekvárral megkenve félretesszük. Míg sül, elkészítjük a túrós krémet: 3 dl tejet felforralunk a kristálycukorral és állandó keverés mellett beleszórjuk a tejbe. Hideg helyen tároljuk, miközben a túrót húsdarálón ledaráljuk. A margarint habosra keverjük a porcukorral, tovább keverjük, állandó keverés mellett kanalanként hozzáadjuk a tejbegrízt és a túrót, majd rákenjük a lekváros tortalapra. A pudingos krémhez a tejet felforraljuk, állandó keverés mellett beleszórjuk a pudingport, - hidegre tesszük. A margarint habosra keverjük a porcukorral és állandó keveréssel hozzáhabosítjuk a kihűlt pudingot, majd a túrós krém tetejére kenjük, - úgy, hogy a torta oldalára is jusson. Tanácsok: A tortalapot lekvárral megkenve mindig előző nap készítem el, - úgyszintén a tejbegrízt és a pudingot is előző nap főzöm meg, így másnapra csak az összehabosítás és a tortakenés marad. Tetejét ízlésünknek megfelelően díszíthetjük: csokidarával, színes tortadarával, darált babapiskótával, gyümölccsel, - vagy csak egyszerűen villával berácsozzuk. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |