| Orsi Epres Túrótortája receptSütemények, édességek Hozzávalók: ***10 éve ez minden szülinapomkor elkészül*** :-)) Tésztához: 12 dkg finomliszt 2 ek kakaópor 6 ek porcukor 8 dkg margarin 1 tojássárga csipetnyi só Töltelékhez: 50 dkg tehéntúró áttörve (burgonyanyomón) 4 tojás 15 dkg porcukor 1 ek liszt 1 cs vaniliás cukor 1 ek kakaópor Díszítés: 40 dkg eper piros tortazselé Elkészítés: A tésztához a 12 dkg lisztet, 2 ek kakaóporral, 6 ek porcukorral, csipetnyi sóval elvegyítjük. 1 tojássárgájával és 8 dkg margarinnal elmorzsoljuk, összegyúrjuk, hogy rugalmas tésztát kapjunk. (Ha kell kis vízzel lazíthatjuk). Az összeállt tésztát folpackba csomagolva 1 órára hűtőbe rakjuk. A töltelékhez a túrót burgonyanyomón áttörjük, 4 tojássárgájával, 15 dkg porcukorral, 1 cs vanillia cukorral és 1 ek. liszttel kikeverjük. A tojások fehérjéjét habbá verjük robotgéppel és a túrómasszába forgatjuk. A krémet kétfelé osztjuk két tálba tesszük. Az egyikbe 1 ek kakaót keverünk. Ha letelt az 1 óra a megdermedt tésztát kapcsos tortaformába (kilisztezett, vajazott) nyomkodjuk ügyesen, hogy kb. egyforma vastagságú legyen mindenhol. Evőkanál segítségével felváltva sárga-barna túrót merünk a tésztára (középről indulva, szeleteket kialakítva). Forró sütőbe tesszük és kb. 5 percig magas hőfokon (190 Celsius ha légkeveréses) majd kb. 40 percig takarékon (140 celsius légkeverésnél) sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e. Kihűtjük a tortát. A 40 dkg epret ízlésesen körberakjuk a tortán, piros tortazselével bevonjuk. Hűtőben dermesszük. Isteni !!! :) Tanácsok: Én mindig 1 nappal előtte készítem el a tortát, és másnap reggel díszítem, a fogyasztás napján, hogy ne ázzon el túlságosan az epertől. 15 szelet lesz belőle Elkészítési idő: 90 perc Kalóriatartalom: 180 kcal A receptet beküldte: pierrot Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |