| Sárgadinnyekrém héjába töltve receptSütemények, édességek Hozzávalók: 4 személyre: 10 dkg málna 1 evőkanál kukoricaliszt 1 nagyobb sárgadinnye 2 evőkanál mandulaforgács Elkészítés: Előkészítés: A tálalás előtti este a málnát - amiből néhány szemet félreteszünk másnapra a díszítéshez - összeturmixoljuk, majd a kukoricaliszthez keverjük, jól eldolgozzuk. Az így kapott krémet lassú tűzön kb. 5 percig melegítjük, amíg könnyű mártás lesz belőle. Hagyjuk kihűlni, majd zárható edényben a hűtőbe tesszük. Másnap a lehűtött sárgadinnyét alaposan megmossuk, felső, kb. egyharmad részét levágjuk, a magokat kanállal kikaparjuk, és a dinnye húsából karalábévájóval egyforma golyókat vájunk ki. Visszatöltjük a golyókat a dinnyébe, ráöntjük a málnaszószt, hogy a dinnyegolyók közé is jól becsurogjon. A tetejét megszórjuk a mandulával, és így tálaljuk. A receptet beküldte: csorieva Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |