| Sárgabarackos, vanília-pudingos szórt sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 1,5 kg sárgabarack 25 dkg finomliszt 22 dkg porcukor 1 csapott mokkáskanál szódabikarbóna 1 csipet só 25 dkg margarin 25 dkg tehéntúró 4 dl tej 4 db tojás 1 cs. vaníliás pudingpor 10 dkg kristálycukor Elkészítés: A sárgabarackot pár másodpercre forrásban lévő vízbe dobjuk, szűrőlapáttal hideg vízbe szedjük, héját lehúzzuk, félbe választva magját eltávolítjuk, kristálycukorral megszórjuk. Fél óra múlva szűrőre rakjuk, lecsepegtetjük. A porcukrot, lisztet, sót, szódabikarbónát összekeverjük. Egy közepes tepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, rákenjük a margarin felét, majd rászórjuk a lisztes keverék felét és rámorzsoljuk a tehéntúrót. Ezután egyenletesen - magházzal lefelé - végigrakjuk a fél barackokkal, s rászórjuk a lisztes keverék másik felét. A maradék margarint felolvasztjuk, leturmixoljuk a tejjel, tojásokkal, pudingporral, - rálocsoljuk a sárgabarackra úgy, hogy mindenhova jusson. Előmelegített sütőben 170-180 fokon 40 perc alatt készre sütjük. Tanácsok: Nagyon finom desszert, - csokoládémázzal is szoktam készíteni. A receptet beküldte: Bártfai Andrea Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |