| Meggyes kavart sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: 30 dkg liszt 15 dkg margarin 15 dkg cukor 40 dkg meggy 2 tojás 2 dl tejföl 1 tk. sütőpor 2 ek. kristálycukor 1 kk. fahéj Elkészítés: A margarin habosra kikeverjük, majd állandó keverés mellett hozzáadjuk a cukrot és egyenként a tojásokat. A lisztet átszitáljuk, összekeverjük a sütőporral, hozzáadjuk állandó keverés közben a kikevert margarinhoz, majd megszórjuk egy csipet sóval, beletesszük a tejfölt és síma masszává keverjük. A masszát margarinnal kikent kilisztezett tepsibe öntjük. A tetejét egyenletesen megszórjuk a kimagozott, lecsepegtetett meggyel. Tanácsok: 200 fokosra előmelegített sütőben sütjük. Tűpróbával ellenőrízhetjük, hogy mikor sült meg. Mikor készen van, még forrón megszórjuk kristálycukorral összekevert fahéjjal. Mikor teljesen kihűlt, akkor célszerű szeletelni. Elkészítési idő: 45 perc A receptet beküldte: ppiiccii Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |