| Árvácska sütemény receptSütemények, édességek Hozzávalók: Barna tészta 6 db tojás 6 ek cukor 2 tasak csokoládés pudingpor 1 csomag sütőpor 1 púpozott ek finomliszt Sárga tészta 3 db tojás 3 ek cukor 1 tasak vaníliás pudingpor 1 teáskanál sütőpor 1 csapott ek finomliszt 4 csepp sárga ételfesték Rózsaszín tészta 3 db tojás 3 ek cukor 1 tasak puncs pudingpor 1 teáskanál sütőpor 1 púpozott ek finomliszt 4 csepp piros ételfesték Krém 5 db tojás 5 púpozott ek cukor 5 púpozott ek finomliszt 1 csomag vaníliás cukor 5 dl tej 20 dkg vaj 3 ek cukrozatlan kakaópor Cukormáz 12 púpozott ek porcukor 3 ek víz (krémesnek kell lennie) Elkészítés: Barna tészta 35x40 cm-es tepsire lesz szükségünk. Kivajazzuk, és beszórjuk liszttel, majd félretesszük. Szétválasztjuk a 6 tojást. A fehérjéket felverjük 3 kanál cukorral. A sárgáját is felverjük kemény habosra a maradék 3 kanál cukorral. A lisztet, sütőport és a csokoládépudingot összekeverjük egy tálkában. Szép óvatosan összekeverjük a sárgáját a fehérjével, majd hozzászórjuk lassan a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget. Kiöntjük az előre bevajazott tepsibe, és 180 fokon megsütjük. Ha megsült, a hosszabbik felénél feltekerjük egy konyharuha segítségével. Sárga tészta Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel. A tojásokat kettéválasszuk. Fehérjét felverjük 1,5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1,5 ek. cukorral. A vanília pudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, puncspudingos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük. Rózsaszín tészta Egy őzgerincformát kivajazunk, és beszórjuk liszttel. A tojásokat kettéválasztjuk. Fehérjét felverjük 1.5 ek. cukorral. A sárgáját is felverjük habosra a maradék 1.5 ek. cukorral. A puncspudingot, a lisztet és a sütőport összekeverjük egy külön tálban. Fehérjét és a sárgáját összekeverjük szép lassú mozdulatokkal, majd hozzáadjuk a lisztes, pudingporos, sütőporos egyveleget. A legvégén a 4 csepp ételfestéket is. Kiöntjük az előre megvajazott formába, és 180 fokon megsütjük. Krém Az 5 tojással összekeverjük a lisztet és a cukrot egy lábosban, majd szép lassan a tejet hozzáadagoljuk, és felfőzzük, majd a vaníliás cukrot hozzáadjuk. Majd ha kihűlt a krém, hozzákeverjük a vajat. Elfelezzük a krémet, és az egyik feléhez hozzáadjuk a kakaóport. Összeállítás Ha kihűlt mindegyik piskóta, akkor a barna tekercset megkenjük a fehér krémmel. A sárga piskótát és a rózsaszínt hosszában félbevágjuk. Egymásmellé teszünk 2 csíkot, és összeragasztjuk őket a barna krémmel, majd megkenjük a maradék krémmel a tetejüket, és ráhelyezzük a tetejükre az ellentétes színű másik 2 csíkot. A barna piskóta közepére helyezzük őket, és szépen ráhajtjuk a piskótát. A hűtőben kihűtjük 3-4 óra alatt. A porcukort összekeverjük a 3-4 ek vízzel, egy krémes masszát kell, hogy kapjunk. Amikor kihűlt a sütemény, beborítjuk a mázzal. Meleg vizes késsel ujjnyi szeletekre felszeleteljük. sütési hőfok: 180°C sütési mód: alul-felül sütés tepsi mérete: 35x40 cm A receptet beküldte: Lolita63 Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |