| Sárgabarackos túrótorta Katitól receptSütemények, édességek Hozzávalók: Piskóta: 6 db tojás 6 ek. cukor 6 ek. liszt kevés sütőpor kevés citromhéj Krém: 75 dkg túró 2 cs. vaníliás cukor 2 ek. cukor 1 citrom héja, fél leve 1 kis pohár natúr joghurt 2 ek. zselatinpor 8-10 db sárgabarack Tetejére: 2-300 ml-es habtejszín (enyém 500 ml volt, sok lett) 3-4 db sárgabarack 1 db színtelen tortazselé Elkészítés: 1. Első lépésben sütöttem egy 6 tojásos piskótát. Különválasztottam a tojások fehérjét és sárgáját. A fehérjét csipet sóval kemény habbá vertem, majd a sárgáját a cukorral krémesre kevertem. Ezután a sárgájába belekevertem a lisztet és a sütőport, majd hozzáadtam a fehérje habját is. Óvatosan, nehogy összetörjön a hab! Kivajazott tortaformában 180 fokon kb. 20 perc alatt megsütöttem, kicsit hagytam pihenni, majd kettévágtam. 2. A túrót a van. cukorral, a cukorral, citrommal, citromhéjjal jól elkevertem. Belekockáztam a barackot is. A natúr joghurtot elkezdtem melegíteni, belekevertem a 2 ek. zselatinport, 1-2 percig kevergettem (nem kell forrnia), majd a tűzről lehúztam és amint egy kicsit kihűlt hozzákevertem a túrós masszához. 3. A kettévágott tortalap alját visszatettem a tortaformába, ráöntöttem a túrós krémet, majd visszahelyeztem rá a tetejét is. 1-2 órára betettem a hűtőbe, hogy jól összeálljon a zselatinos krém. Miután megdermedt, kivettem az egészet a formából, tortatartóra helyeztem és jöhetett a díszítés. A tejszínhabot jó keményre vertem 1-2 kanál cukorral (elhagyható) és nekiláttam a díszítésnek. Tejszínhabbal és barackkal lehet díszíteni, ennek csak a képzelet szab határt, hogy hogyan. A tetejére én tettem átlátszó tortazselét, hogy szép fényesen csillogjanak a barackjaim. Tanácsok: Ha házi tojásból sütjük a piskótát, gyönyörű sárga színe lesz a tésztának! A tejszínhabból eddig csak a hullalát sikerült kemény habbá vernem, a többi mindig összeesett. Kép az adatlapomon! Elkészítési idő: 180 perc A receptet beküldte: terkata Ha ez a recept elnyerte tetszésed, talán ezek is érdekelhetnek: |